Gevelreiniging Benelux behandelt muren professioneel!

Verwijderen van witte uitbloei

Vroege witte uitbloei treedt vooral op als er sprake is van overmatig veel (regen)water tijdens of kort na het metselen en/of het voegen. Afhankelijk van de poriestructuur van zowel steen als mortel verplaatsen de in water oplosbare bestanddelen zich in deze fase door het metselwerk. Bij droging kristalliseren deze verbindingen uit op het oppervlak en wordt de uitbloei zichtbaar.

Inkleuren metselstenen en voegen

Kleurverschillen in metselwerk kunnen zijn veroorzaakt door overmatige waterbelasting van het verse metselwerk, ongelijkmatige verdeling van de steensortering en ongelijke samenstelling of afwerking van de voeg- of doorstrijkmortel. Ongewenste kleurvariaties in stenen of voegen kunnen wij nivelleren door deze bij te kleuren.

Hydrofoberen van metselwerk

Hydrofoberen is het waterafstotend maken van gevelmetselwerk. ‘Hydro’ betekent water en ‘foberen’ betekent afstoten. Door metselwerk te hydrofoberen krijgt het een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden en blijft de gevel lang mooi. Voor monumenten of historisch massief metselwerk geldt dat eerst bepaald moet worden of behandeling technisch noodzakelijk en toegestaan is. 

Verwijderen van vergipsing

Bij baksteenmetselwerk treedt soms uitbloei van gips op. Deze uitbloei is zichtbaar als een dunne witgrijze waas. De uitbloei treedt vaak pas enkele jaren na het metselen op. Vooral op de (zuid)westgevels. De uitbloei wordt in de loop van de tijd intenser en is niet of nauwelijks in water oplosbaar. De uitbloei verdwijnt daardoor niet vanzelf. De gebruikte term voor dit type uitbloei is ‘vergipsing’.

Verwijderen van organische en atmosferische vervuiling

De specifieke eigenschap van stoomreinigen is het reinigen van een oppervlak met oververhit water onder gepaste druk.Deze methode wordt vaak toegepast om prefab betonelementen of metselwerk van lichte stenen die vergrauwd zijn, zonder chemicaliën te reinigen.

Uitbesteed

  • Algemeen contact
  • Postbus 248, 5140 AE
  • Waalwijk, Nederland
  • Bezoekadres (alleen op afspraak)
  • De Sonman 20
  • 5066 GJ Moergestel, Nederland
Gevelreiniging Benelux is aangesloten bij branchevereniging Gebouwschil Nederland
Branchevereniging Gebouwschil Nederland